Indiase dahl met spinazie en zoete aardappel (voor 2 personen)
2 eetl olie
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
1,5 tl garam massala (kruidenmengsel)
0,5 tl kurkuma
400 ml water
1 blokje groentebouillonblokje
100 g rode linzen
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
75 g jonge spinazie (drie handen vol)
koriander
naanbrood
* fruit de ui in de olie op laag vuur
* voeg na 2 minuten de knoflook en rode peper toe
* voeg na 2 minuten garam massala en kurkuma toe en bak nog 1 minuut
* voeg water, bouillonblokje en linzen toe en breng op hoog vuur aan de kook
* kook 10 minuten op laag vuur (zodat het zachtjes pruttelt)
* voeg de zoete aardappel toe en kook nog zachtjes 10-12 minuten, tot je de punt van een mes makkelijk in de aardappel kan steken
* roer er de spinazie door en warm nog even door
* bestrooi met verse koriander en serveer met warm naanbrood
No comments:
Post a Comment